Norsk Ishockey / 2020 / Hviterussland fratas VM
Hviterussland fratas VM

Hviterussland fratas VM

NIHF er glad for at IIHF nå har tatt en beslutning på at Hviterussland ikke skal være arrangørland av VM for herrer i 2021.

Hviterussland har i lang tid vært i internasjonalt søkelys knyttet til sitt styresett og myndighetens håndtering av menneskerettighetene. I tillegg har mange stilt seg spørsmål om landets utøvelse av koronasituasjonen har vært tilfredsstillende.

Årets A-VM for herrer var opprinnelig tildelt Hviterussland og Latvia, og turneringen skulle spilles med gruppe A i Minsk og gruppe B i Riga. Norge tilhører gruppe B, som skal spille sine kamper i Riga, men har likevel vært sterkt involvert i diskusjonen om hvorvidt Hviterussland bør få arrangere VM eller ikke.

— NIHF har i lang tid vært tydelige i vår holdning til Hviterussland som arrangør av VM. Vi har uttrykt vårt syn i saken både til det Internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), de andre deltakerlandene og ikke minst våre kollegaer i de nordiske landene, som vi har jobbet tett og godt med i denne saken, sier Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund.

I dag ble det altså bestemt: Hviterussland fratas årets A-VM for herrer. 

— Vi er veldig glade for den konklusjonen IIHF gjennom dagens vedtak i council har kommet frem til, og det i god tid til å få på plass en ny arrangør, avslutter Pettersen.

En avgjørelse på hvem som vil arrangere årets mesterskap sammen med Latvia er enda ikke tatt, men både Slovakia og Danmark, som arrangerte VM i henholdsvis 2019 og 2018, sies å være blant alternativene som diskuteres.