Norsk Ishockey / 2021 / Ny utviklingsplan for norsk ishockey
Ny utviklingsplan for norsk ishockey

Ny utviklingsplan for norsk ishockey

Tirsdag lanserte NIHF Isbjørnmodellen, en helhetlig utviklingsplan for norsk ishockey.

Isbjørnmodellen skal være et verktøy i hverdagen for både spillere, klubber, trenere og andre sentrale aktører. Den er ment som et hjelpemiddel og en støtte uavhengig av hvilket nivå man driver på.

Gjennom Isbjørnmodellen ønsker vi å tilgjengeliggjøre den kunnskapen som trengs for at alle involverte parter sammen skal kunne utvikle norsk ishockey til å bli best mulig.

Bakgrunnen for modellen er at ishockey-Norge i lengre tid har etterspurt en sportslig rød tråd, med en tydelig føring fra NIHF sentralt. Underveis i arbeidet med å utarbeide en helhetlig sportsplan for norsk ishockey, utvidet arbeidet seg til å favne mer enn bare det rent sportslige, og slik ble idéen om Isbjørnmodellen til.

isbjørnmodellen skjermdump.png

Skjermdump av Isbjørnmodellen.

Modellen illustrerer ishockeyspilleren som den mest sentrale posisjonen, omringet av en rekke aktører som er helt avgjørende for at spillerne våre skal lykkes og få verdens beste hverdag. Ved å klikke seg inn på de forskjellige sidene, finner man frem til nyttig og relevant stoff for hver enkelt aktør.

Klikk deg rundt og bli kjent med det nye verktøyet her.

Med Isbjørnmodellen ønsker NIHF å legge til rette for bedre rammebetingelser i hverdagen til norske ishockeyspillere. Både gjennom den langsiktige spillerutviklingsplanen, som på mange måter er ryggmargen i modellen, men også ved å styrke de ulike støttespillerne.

Bak Isbjørnmodellen ligger et massivt arbeid som har pågått over lengre tid. Norges Ishockeyforbund, med utviklingskonsulentene Espen Sæther og Vetle Dalberg i spissen, er nå stolte av å kunne presentere arbeidet som skal styrke hele norsk ishockey.

- Vi har lagt ned utrolig mange timer i dette det siste halvannet året, og det kjennes veldig godt å nå omsider kunne legge det frem, forteller Dalberg og Sæther, som likevel er tydelig på at modellen ikke er 100% ferdig.

- Dette er jo et verktøy som stadig vil videreutvikles, og vi vil oppdatere sidene fortløpende med mer og forbedret innhold. Vi jobber blant annet med å ferdigstille en egen utviklingsplan for målvakter, samt å utvikle innholdet på barmarkstrening, forklarer Sæther.

- Samtidig inneholder modellen nå såpass mye viktig kunnskap og informasjon, at vi følte vi ikke kunne vente lenger med å tilgjengeliggjøre den. Så får vi heller jobbe fortløpende med å fylle på med enda mer, avslutter Dalberg.

Norges ishockeyforbund er stolte over å kunne lansere Isbjørnmodellen, og vi er overbeviste om at den vil være nyttig for brukerne våre der ute. Vi oppfordrer hele ishockey-Norge til å benytte modellen aktivt, slik at vi sammen kan sikre bedre rammebetingelser og den beste hverdagen for ishockeyspillerne våre.