Norsk Ishockey / 2021 / Spennende ressurser rundt landslagene
Ylva Martinsen har lang erfaring som trener i Sverige. Nå går hun inn i trenerteamet på det norske kvinnelandslaget. Foto: Tobias Sterner.
Ylva Martinsen har lang erfaring som trener i Sverige. Nå går hun inn i trenerteamet på det norske kvinnelandslaget. Foto: Tobias Sterner.

Spennende ressurser rundt landslagene

Svenske Ylva Martinsen går inn i trenerteamet til kvinnelandslaget, mens amerikanske John Riley vil bidra med sin erfaring som spillerutvikler i NHL.

Hockeyjentene våre går en spennende sesong i møte, med både OL-kvalifisering og VM. Det er derfor gledelig at svenske Ylva Martinsen trer inn i trenerteamet for kvinnelandslaget kommende sesong.

Erfaring fra toppnivå
Martinsen har lang erfaring fra toppnivå, først som landslagsspiller for Sverige, deretter som klubb- og landslagstrener. Blant lagene hun har trent finner vi klubblagene Segeltorp og AIK, det svenske JU18-landslaget og nå sist det svenske kvinnelandslaget.

— Ylvas kompetanse og erfaring, samt hennes bakgrunn som både spiller og trener på internasjonalt toppnivå, gjør dette til en svært spennende tilvekst til trenerteamet rundt kvinnelandslaget vårt, sier Sportssjef Petter Salsten.

Ylva Martinsens CV her.

Amerikansk input
Nyansatte Tobias Johansson er godt i gang i jobben som spillerutvikler og landslagssjef for U20. Hans første møte med spillerne ble samlingen i Skien 24.-27. juni. Gjennom ansettelsen av Johansson har NIHF fått tilgang til nye og spennende nettverk, blant annet amerikanske John Riley, som til daglig er ansatt som spillerutvikler i NHL-klubben Philadelphia Flyers.

Å styrke relasjonene og få mer kunnskap om utviklingsprogram på topp internasjonalt nivå har vært en målsetting for NIHF lenge.

— Vi ønsker å bruke Johns kompetanse både inn mot utvikling av enkeltspillere, men også i arbeidet med å videreutvikle vår spilleide for landslagene. Vi vil samtidig få førstehånds innsikt i hvordan en NHL-klubb jobber med utviklingsarbeid, noe som blir veldig inspirerende, forteller Salsten.

John Rileys CV her.