Norsk Ishockey / 2022 / Kjempesuksess for klubbenes jenteskøytedager
Helgens jenteskøytedager rundt om i landet ble en stor suksess, også i Manglerudhallen. Foto: Kjetil Nordbø-Groven
Helgens jenteskøytedager rundt om i landet ble en stor suksess, også i Manglerudhallen. Foto: Kjetil Nordbø-Groven

Kjempesuksess for klubbenes jenteskøytedager

Både store og små jenter koste seg på isen denne helgen, da 15 norske ishockeyklubber inviterte til jenteskøytedag.

I forbindelse med World Girls' Ice Hockey Weekend, ble jenter over hele verden invitert inn i ishaller på jenteskøytedager denne helgen.

På Haugesunds arrangement fredag deltok ca 40 jenter, med de yngste helt ned i fireårsalderen. Flere av jentene som prøvde seg på is for første gang, ga klar beskjed om at de ønsket å komme tilbake og begynne å spille ishockey.

— På nåværende tidspunkt utgjør jentespillerne i klubben vår en liten gruppe, så det ville vært utrolig gledelig å se den vokse og jentene bli flere. Jeg tror absolutt at dette arrangementet vil resultere i at flere jenter i Haugesund har fått lyst til å begynne å spille ishockey, uttalte Tore Lund i etterkant av helgen.

Også i Hønefoss ble det gjennomført et svært vellykket arrangement for de 37 fremmøtte jentene. Isen ble delt inn i fire soner med ulike aktiviteter, før det ble avsluttet med disco og puck-kastekonkurranse. For mange av jentene var nok høydepunktet da maskoten Panthern dukket opp sammen med fem av klubbens A-lagsspillere.

— Etter en fantastisk vellykket økt på isen koste jentene seg med iskrem i kafeteriaen, mens det ble delt ut diplomer og premier, i tillegg til gratisbilletter til A-lagsskampen dagen etter, forteller Ringerikes Even Tangen Fosse.

 

I Trondheim kunne Astor melde om 30 deltakende jenter i alderen 3-11 år. Her ble det blant annet arrangert disco på isen, både med lys og musikk, samt et utrolig populært besøk av ikke bare en, men to, maskoter. Til slutt fikk alle jentene medalje, før dagen ble avsluttet med grilling utenfor ishallen.

 

 

I Fredrikstad arrangerte de årets jenteskøytedag allerede 24. september, også det med stor suksess. Etter 1 time med spill, lek og moro på isen, ble det servert pizza til alle jentene, før dagen ble avsluttet med å dra sammen på kampen mellom Stjernen og Stavanger Oilers i Fjordkraft-ligaen. Ekstra stas var det at flere av jentene fikk være Stjernens maskoter denne kampen, og at hjemmelaget til slutt vant 6-3.

 

Flere foreldre har sendt oss e-poster i ettertid, og rapportert om kjempefornøyde jenter som snakket om arrangementet i flere dager etterpå, forteller Victoria Løvdal fra Stjernen.

 

Isen i Manglerudhallen var full av fornøyde jenter, store smil og smittende latter.


 

30 jenter i alderen 5-16 år hadde funnet veien til Tromsø ishall denne lørdagen!

 

På Nye Jordal Amfi var hele 38 jenter på is, fordelt på tre grupper. Vålerenga hadde også invitert Grüner, som kom med 12 jenter og to trenere.

Også i Lørenskog ishall var det full fart og god stemning da de arrangerte sin jenteskøytedag lørdag.

De andre klubbene som arrangerte jenteskøytedager denne helgen var Gjøvik, Lillehammer, Holmen, Sparta, Stavanger, Rosenborg, Comet og Bærum Wildcats.

Hørtes det morsomt ut?

Flere klubber vil arrangere sine jenteskøytedager i helgene fremover.

Er du foresatt til en eller flere jenter som kunne tenke seg å delta? Klikk på den aktuelle linken og ta kontakt med klubben for mer informasjon om deres planlagte opplegg. 

Lørdag 15. oktober:
Hasle-Løren
Bergen

Søndag 23. oktober
Furuset

Lørdag 29. oktober:
Frisk Asker

Søndag 30. oktober:
Holmen

Lørdag 5. november:
Kongsberg

Fredag 25. november:
Ski

 

Start med ishockey