Norsk Ishockey / 2022 / Velkommen på jenteskøytedag!
Full fart og god stemning på fjorårets jenteskøytedag i Furuset Forum.
Full fart og god stemning på fjorårets jenteskøytedag i Furuset Forum.

Velkommen på jenteskøytedag!

I helgen arrangeres det jenteskøytedager over hele verden, også her i Norge.

8.-9. oktober er det duket for årets World Girls' Ice Hockey Weekend, et verdensomspennende initiativ fra det internasjonale ishockeyforbundet for å sette jentene i fokus.

Nederst i saken følger en oversikt over de norske klubbene som skal arrangerer jenteskøytedag i år.

Selv om jentehockey er i stor vekst, både internasjonalt og nasjonalt, så ønsker vi flere nye jenter inn i idretten vår.

Derfor handler denne helgen om å gi så mange nye jenter som mulig mulighet til å prøve ut ishockey i praksis på en enkel og morsom måte.

Vi oppfordrer derfor alle våre klubber til å hive seg med og invitere både nye og kjente fjes til en felles jenteskøytedag denne helgen. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om hva som kreves av klubbene før, under og etter arrangementet.

Vi oppfordrer samtidig alle klubber i Fjordkraft-ligaen og Bambusa-ligaene til å benytte sine seriekamper denne helgen til å løfte fokuset på rekruttering av jenter. Ta kontakt med jenteansvarlig i egen klubb for å sikre hvordan dette best kan gjøres lokalt.

Se oversikten nedenfor over hvilke norske klubbene som har meldt inn sitt arrangement til NIHF. 

Er du foresatt til en eller flere jenter som kunne tenke seg å delta? Klikk på den aktuelle linken og ta kontakt med klubben for mer informasjon om deres planlagte opplegg.

Fredag 7. oktober:
Haugesund

Lørdag 8. oktober:
Sparta Sarpsborg
Gjøvik
Lillehammer
Ringerike 
Manglerud Star
IHK Stavanger
Tromsø
Rosenborg

Søndag 9. oktober:
Holmen
Jar/Jutul
Vålerenga/Grüner
Comet
Astor
Lørenskog

Flere klubber har meldt fra om at de av praktiske årsaker er nødt til å avholde sin jenteskøytedag på et senere tidspunkt.

Lørdag 15. oktober:
Hasle-Løren
Bergen

Søndag 23. oktober
Furuset

Lørdag 29. oktober:
Frisk Asker

Lørdag 5. november:
Kongsberg

Fredag 25. november:
Ski

Vi håper både nye og kjente fjes møter opp i ishallene på disse arrangementene, og koser seg med verdens beste barneidrett!

Skal din klubb arrangere jenteskøytedag, men mangler på listen over? Send en e-post til mr@hockey.no for å få registrert deres arrangement.