Norsk Ishockey / 2023 / Etter og videreutdannings kurs – Isbjørnmodellen
Etter og videreutdannings kurs – Isbjørnmodellen

Etter og videreutdannings kurs – Isbjørnmodellen

Onsdag 15. februar samlet ishockeytrenere fra Tønsberg, Skien og Sandefjord seg for å delta på et Etter- og videreutdanningskurs (EVU) i Isbjørnmodellen.

EVU-kursene startet for alvor høsten 2022 og skal gi trenere faglig påfyll ut over trenerstigen. Kurset blir holdt av utviklingskonsulent i ishockeyforbundet Vetle Dalberg. Formålet er å videreutvikle trenerne på det nivået de er. Et EVU-kurs er et lokalt kompetansehevingstiltak som gjennomføres i klubb av en sertifisert trenerveileder fra NIHF. Innholdet i EVU-kursene er fastsatt av NIHF og bygger på våre prinsipper for langsiktig spillerutvikling, med tematikker fra trenerutdanningen vår. Alle klubber kan bestille EVU-kurs, gjerne i samarbeid med en naboklubb. Kurset har en varighet på 4 timer og gjennomføres en kveld/helg. Vil du lese mer om Etter- og videreutdanningen til NIHF og bestille et kurs til din klubb? Klikk deg inn HER 

 

«Jeg har veldig stor tro på EVU-oppsettet. Det er en effektiv måte å nå ut med kompetanseheving på og en fantastisk mulighet for trenere i klubb til å stoppe opp i en hektisk hverdag og reflektere over den praksisen man bedriver. Vi har alltid gjennomført klubbesøk, men ved å standardisere dette som EVU-kurs sikrer vi en rød tråd i det vi gjør.» Sier utviklingskonsulent i NIHF Vetle Dalberg.

 

Blant kursdeltakerne i Tønsberg finner vi 21 år gamle Tobias Egenes og Rémy Gaussen. Begge guttene spiller selv for Tønsberg Vikings, men har nylig startet som trenere for U12 og U13.

«Vi kjente til mye med Isbjørnmodellen fra før, men det er fra et spillerperspektiv. Det er veldig lærerikt å høre hva som ligger bak enkelte avgjørelser eller øvelser fra et trenerperspektiv også.» Sier ungguttene fornøyde.

Et EVU i Isbjørnmodellen tar for seg Isbjørnmodellen og hvordan denne kan brukes i hverdagen, både for å hjelpe trenere, spillere og foreldre. Isbjørnmodellen er en helhetlig sportslig utviklingsplan for norsk ishockey, med den langsiktige spillerutviklingsplanen som den røde tråden i det hele. Modellen illustrerer spilleren som den mest sentrale posisjonen, og de ulike aktørene som skal bistå til at spilleren har de beste rammebetingelsene for å nå sine mål og oppleve livslang ishockeyglede. I modellen finner hver enkelt aktør informasjon og verktøy som vil være nyttig i sin rolle. Gjennom å benytte Isbjørnmodellen vil du til enhver tid sikre at du driver etter Norges ishockeyforbund sine anbefalinger og oppfordringer. Modellen er synkronisert med NIHF sin trenerutdanning og bygger på det samme innholdet.

«Det er et fint verktøy å bruke til å minne oss selv på hva som er det beste for spillerne våre.» Sier Tobias Egenes og Rémy Gaussen.

«Det er alltid like inspirerende å komme ut til klubbene med faglig innhold. Vi får gode diskusjoner og erfaringsdeling på tvers av lagenheter. Min oppfatning er at slike seanser alltid oppleves som positivt og inspirerende for deltakerne. En ting er innholdet, som selvsagt er veldig bra og lærerikt. Men jeg tror også at bare det å samles og få lov til å prate hockey og fag en hel kveld er veldig viktig.» avslutter Dalberg