Norsk Ishockey / 2014 / Kvinnelandslaget på Hamar / Dagsrapporter Pre-Camp VM i Tsjekkia
Dagsrapporter Pre-Camp VM i Tsjekkia

Dagsrapporter Pre-Camp VM i Tsjekkia

Kvinnelandslaget, under ledelse av landslagstrener Arne Billkvam, spiller VM, 1 div i Tsjekkiske Prerov 6.-12. april. Her møter laget Østerrike, Danmark, Frankrike, Slovakia og Tsjekkia. Laget var samlet på Hamar uken før avreise. Deretter møtte de Tsjekkia og Frankrike i treningskamper i Tsjekkia rett før VM startet.

<< Tilbake til hovedsaken

PRE-CAMP

Hamar. fre 28. – man 31. mars VM 2014 startet med 4 dagers samling på Hamar; Camp Arne (eller Camp Golden som jentene morer seg med pga likheten med en viss media-kjendis).  13 spillere gjennomførte 7 istreninger, og team møter. Med andre ord ikke fulltallig lag. Noen er på U18 VM i Füssen og noen har eksamen/jobb. Innlosjering på Sportellet. Flott lokalisering ifht trening/mat, men du kan ikke være vàr på lyder fordi det erveldig lytt og mye knirk i sengene. Tross dette, en fornøyd, men sliten, gjeng satte seg tirsdag morgen kl 06:00 på bussen til Gardermoen.
Liberec, Tsjekkia, tir 1. – ons 2. april På flyplassen sluttet Ingvild og Toini seg til laget, og 19 personer med 42 kolli spesialbagasje var klar for å reise. Første «motstand» var innsjekkingen: kontrolløren ville absolutt ikke slippe manager frem til skranken, som måtte sjekke inn en og en på automat. Resultatet var som forventet: automaten fant ikke alle passasjerene i gruppen, og ga ut feil antall bagasjetager. Dvs personalet måtte gjøre det uansett. Første damen ville ha betalt for 3 kolli overvekt (80 kg), og ville ikke høre på at hun ville se at det ikke stemte bare hun  fant frem  bestillingen. Vi gikk til en annen skranke: Damen her sjekket inn resterende personer, og sa vi ville få manglende bagasjetager i Spesialbagasje drop, og eventuelt betale for overvekt der. Resultat: All bagasje ble tatt imot, og vi betalte ingenting. Gjelder å ikke gi seg.

Ingrid Morset har vært med på tur før og er forberedt med matpakke!

2 timer fly Oslo – Praha, og all bagasjen kom frem. Videre med buss 1 ¾ t til Liberec, en liten by nord for Praha. Flott idrettsanlegg med 2 isflater, ulike ball flater både ute og inne og løpebaner/friidrett ute. Hotell i tilknytning til anlegget.  Sen lunch og deretter 1 ¼ t isøkt.

Victoria Løvdal på første istrening i Liberec

Onsdag startet med keepertrening på is, mens spillerne gikk en tur i nabolaget, og deretter lunch.  Veldig dårlig nettverk her, så vi flytter oss rundt i gangen/opp og ned i etasjene for å finne en liten smule dekning.
Treningskamp Tsjekkia – Norge 3-2. Tsjekkerne stilte med 19 spillere, mot våre 12 (2 center, 2 backpar og 6 forwards). Toini Nilsen sto de 2 første periodene, Mathilde Nilsen siste. 19:36 1 – 0 31:24 1 – 1 Dalen, Farstad, Morset 41:28 2 – 1 Straffe (delay) 59:47 2 – 2 Farstad, Morset, Dalen 63:59 3 – 2 Utvisninger, CZE 6 – NOR 6 Knepent tap, men mye positivt å ta med seg fra kampen. Rask pakking, middag og 4 timer med buss til Prerov på tidvis smale, dårlige veier. Stor jubel da Silje sluttet seg til laget rett før bussavgang. Hun kom til Praha i dag, og ble kjørt videre til Liberec av IIHF personell. Jentene og matrissen brukte tiden på bussen til «Bonde og Mafia». Mye latter, juging og pokerfjes. Klokken ble 23:30 før vi kunne krype til køys på Hotel FIT i Prerov. Herlig med dyner med litt tykkelse på.
Prerov, tors 3. – fre 4. April Matriss Dalen startet tidlig, og da vi ankom ishallen kl 11 var det meste gjort klart. Store, praktiske garderober, og en litt mindre staff/fysio/utstyrsgarderobe. Norge «bor» med Danmark som nærmeste nabo på andre siden av gangen.
Treningskamp Frankrike – Norge 2-1. 20 franske spillere, mot 13 norske (3 rekker og 2 backpar). Ida Due-Sørensen sto de 2 første periodene og Toini Nilsen siste). 32:32 1 – 0 pp1 38:18 1 – 1 pp1 Farstad, Günther, Dalen 57:29 2 – 1 Utvisninger, FRA 16 – NOR 12 Knepent tap i dag også, men fortsatt mye bra spill. I løpet av disse to treningskampene fikk vi øvd på overtall og undertall, både 4-5 og 3-5, og straffe. Veldig sen lunch (16:30), studietid og til sist middag. Jentene har etter eget ønske prioritert å bruke «fritid» disse første dagene til studietid og hvile, for å bli ferdig med mest mulig før første VM-puck droppes på søndag. 

Ingild Farstad, Silje Holøs og Andrea Dalen bruker fritiden fornuftig til studier....

 ...mens noen av de andre jentene er dypt oppslukt av livet på et hotell i Paradis!

Mere jubel i kveld, da Henriette ankom. Hun hadde transport sammen med Danmarks buss fra Praha. Har oppdaget at det er utrolig mange tsjekkere som røyker, så mange steder er det så mye røyklukt at vi må holde pusten, eller avstå fra å være. Godt å krype til sengs i dag også.
I dag, fredag 4. april hadde vi istrening kl 18, så formiddagen ble flittig brukt til studier mellom måltidene. Noen fikk også tid til litt film/TV og en tur på butikken. Matriss og manager fikk med seg Norges vertinne, Barbora, på en runde i byen for å finne minibank, litt større matvarebutikk, elektrobutikk og leie en sykkel (kjekt å ha selv om det bare er 12-13 min å gå til ishallen, særlig for matriss som er først i hallen, og  sistemann hjem). Taxi som kjørte oss i 1 time kostet NOK 100,-! Du kommer ikke inn i taxi i Norge engang for den prisen. Før trening var det også tid for spillermøte. Nå har vi bedre nettverk, men må sitte på utvalgte steder for å ha gode nok signaler. På rommene er det dårligst dekning. Vi inntar restauranten og gjør den om til arbeidsstue. Vi bor sammen med Frankrike, Østerrike og Slovakia på hotellet her, mens Tsjekkia og Danmark bor på et annet. Flere av oss kjenner spillere/staff fra de andre nasjonene, og praten går vennlig på tvers av lagene.
Prerov, lørdag 5. april 2014 Vi hadde turneringens første offisielle trening på formiddagen i dag, og kl 14:30 kom Sofie, Mathea, Linn, Laura og Thomas fra U18 VM, Füssen i Tyskland. 7 ½ timer i minibuss gjennom Tyskland, Østerrike og hit til Prerov i Tsjekkia. Slitne og sultne. «Forrige gang jeg spiste var for 2 land siden», ref. Thomas. Spillermøte på ettermiddagen, denne gangen med fulltallig lag! Kvelden gikk med til turneringsmøter for Team Staff; Medical/Rules/Passport control/Directorate meetings. Alt i alt en rolig dag for jentene, og bra oppladning: Vi gleder oss til i morgen, da begynner det!

Vi er klare!!

<< Tilbake til hovedsaken