Antidoping

Antidoping

Målet er at norsk ishockey skal være en ren idrett uten positive dopingsaker. Dette gjelder ansatte, styret, landslagsspillere, støtteapparat, klubber og arrangement.

Norges Ishockeyforbund er sertifisert som Rent Særforbund. Antidoping er forankret i strategiplanen og NIHF skal jobbe for å beholde sertifisering og  status som «Rent Særforbund».

Les handlingsplanen for inneværende planperiode her: 

NIHF Handlingsplan 2022-2024

 

Legemiddelbruk

Legemiddelsøk

Sjekk om legemidler kjøpt i Norge inneholder stoffer på dopinglisten via Antidoping Norges Legemiddelsøk. Legemiddelsøk | Antidoping Norge

Medisinsk fritak

Enkelte utøvere har behov for legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. En del av disse må søke om medisinsk fritak (Medisinsk fritak (TUE) | Antidoping Norge). De som er definert som toppidrettsutøvere av Antidoping Norge skal søke om medisinsk fritak. Utøvere på lavere nivå enn dette kan bli bedt om å søke om fritak, i praksis etter en positiv dopingprøve.

Toppidrettsutøvere i ishockey ble fra 2020 definert som deltagere på seniorlandslaget (K/M), para-ishockeylandslaget og i Fjordkraft-ligaen. Gjeldende definisjon for alle idretter finnes her: Toppidrettsutøverliste | Antidoping Norge. Med deltagere på landslag/landslagsgrupper omfattes alle utøvere som er med i et fast definert landslag og/eller utøvere som deltar/har deltatt på samlinger, treninger, turneringer, konkurranser og andre aktiviteter i regi av det aktuelle landslaget innen de siste 12 måneder.

 

Rent Idrettslag

Klubbene bør skape en tydelig og bevisst holdning til antidoping hos spillerne og ledere så tidlig som mulig. NIHF oppfordrer alle våre medlemsklubber til å sertifisere seg som Rent Idrettslag. 

Rent Idrettslag er et webbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for deres forebyggende arbeid. Det tar ca 1-2 timer å gjennomføre progammet. 

Se mer info på www.rentidrettslag.no

 

Ren Utøver

Ren Utøver gir deg som utøver, trener eller leder kunnskapen du trenger om antidoping.

I januar 2022 lanserte Antidoping Norge en helt ny versjon av e-læringsprogrammet Ren Utøver. Det nye programmet er tilpasset bruk på mobile plattformer og har egne læringsstier for utøvere og trenere/ledere på ulike nivå.

Programmet sikrer grunnleggende antidopingkunnskap - akkurat for deg. Nyttig og viktig! Det tar kun en liten halvtime å gjennomføre og du tar modulene som tilhører din læringssti når det måtte passe deg.

Ta Ren Utøver her: www.renutover.no