Eliteleir

 Under årets ELITELEIR deltar følgene:

  • Gutter født 2004: Uke 31 (søndag 28. juli – lørdag 3. august)
  • Gutter født 2005: Uke 32 (søndag 4. august – lørdag 10. august)
  • Jenter født 200-2005: Uke 32 (søndag 4. august – lørdag 10. august)

 

MÅLET MED ELITELEIR

Hvert år i juli/august avholdes NIHF's Eliteleir på Hamar. Målgruppen er alle interesserte spillere i U16-alder, dvs. 14- og 15-åringer. Det er også en jentegruppe for 13-17-åringer.

Eliteleiren er ett av NIHF's tilbud i spillerutviklingsprogrammet, og vi arbeider etter de samme retningslinjer som vi gjør med landslagene og Isbjørnprosjektet. For landslagstrenere og trenere i Isbjørnprosjektet er disse samlingene viktige for å bli kjent med kandidater til neste års landslag. Det er naturligvis ikke noen forutsetning for å komme med på landslagene at du deltar på Eliteleiren, men det gir deg en fin mulighet til å bli kjent med trenere og ledere for landslagsvirksomheten, samtidig som de kan bli kjent med deg og hva du står for.

 

OPPSUMMERING

Søndag 10. august avsluttet NIHF to uker med Eliteleir på Hamar. Denne utgaven hadde som vanlig høyt aktivitetsnivå fra søndag til lørdag i begge uker, der dagene var fylt med istreninger, internkamper, barmarkstreninger, tester og masse sosial aktivitet mellom slagene.

Selv om det heter «Eliteleir», noe som for mange kanskje indikerer at dette kun handler om høyest mulig sportslig nivå, så er også det sosiale viktig for oss. Vi ønsker også å ha fokus på egenskaper som det å være en god lagkamerat og det å fungere sammen på lag i en stor gruppe. Vi vet dette er viktige egenskaper å ha om man skal nå langt i lagidretter.

Ikke minst blir dette viktig når påmeldingen er så stor som tilfellet var i år. I uke 31 var det 167 spillere fra 2004-årgangen (U16) og 13 unge dommere samlet. Uka etter, uke 32, var det 180 gutter født 2005 (U15), 80 jenter (fra 2002-2005), samt 8 dommere. I tillegg var det om lag 30 trenere og ledere fra NIHF involvert hver uke.

Av andre innslag på leiren så huskes nok at vi begge uker testet spillerne etter vår nye utviklingstrapp, med avsluttende kåring av Eliteleirens Iron Man i flere ulike klasser. Vi hadde også besøk av Barry Smith fra Chicago Blackhawks i uke 31, noe som inspirerte både spillere og trenere. Alle deltakerne denne uka fikk også med seg oppsetningen «Ingen er homo i 2. div», en forestilling som oppfordrer til refleksjon rundt vanskelige temaer knyttet til seksualitet og idrett.

Vi håper alle deltakerne fikk en inspirerende og god start på is-sesongen i og med sin deltakelse, og ønsker dem lykke til med sesongen.

 

Iron Man uke 31

Vinnere Iron Man uke 31: F.v. Jesper Arntsen - Nidaros (3. plass), Hans Martin Ulvebne - VIF / South Kent (2. pl), Mathias Papuga - Storhamar (1. pl)

 

Iron Man uke 32

Vinnere Iron Man uke 32: F.v. Lucas Thommasen - Kråkene (3. plass), Alieu Bah - Grüner (1. pl), Rasmus Remmen - Ski (2. pl)

 

U16 Iron Woman gul gr

Vinner Iron Woman gul gruppe: Tuva Mikkelsen - Hasle-Løren (med genser i hendene)

 

U16 Iron Woman hvit gr

Vinner Iron Woman hvit gruppe: Andrea Emblem Sofie Auestad - Kristiansand (med genser i hendene)

 

U18 Iron Woman

Vinner Iron Woman U18: Pia Løschbrandt - Stavanger