Norsk Ishockey / Dommer / Dommerkurs

Dommerkurs

Norges ishockeyforbund har bygget sin dommerutdanning etter samme mal som IIHF. Den består i definerte nivåer fra 1 til 6, der nivå 1 er startnivået for unge klubbdommere. Gå inn på de enkelte kursene i menyen for mer informasjon om Klubb og Kretsdommerkurs.

Når en dommer når nivå 3 Forbundsdommeraspirant eller høyere kalles dommerne inn til samlinger i regi av NIHF. Samlingene er ikke beskrevet som egne kurs i menyen da de varierer på innhold fra sesong til sesong. En vanlig dommersamling inneholder normalt en dag med tester samt en dag med teori. 

Kursene for klubbdommer og kretsdommer er bygget opp rundt NIHF's regelbok for ishockey samt det å være dommer. Videre etter kretsdommerkurset legges den årlige aktiviteten opp som som nevnt over til samlinger, i enkelte tilfeller også kombinert med andre tiltak og aktiviteter.

Finner du ikke informasjonen du leter etter? Ta kontakt på dommer@hockey.no

 

Spesifikke kurs

  • FastTrack - Utover de 6 definerte nivåene kjøres kontinuerlig et et prosjekt som heter FastTrack. Her får spillere, tidligere spillere og deltakere med hockeybakgrunn mulighet til å gå utviklingstrappen etter et individuelt tilpasset program da de som oftest har med  solid erfaring fra det som foregår i en kamp.
  • Eliteleir for dommere er en camp som følger spillernes Eliteleir. Her samles årlig en gruppe dommere for intensiv trening og teori over en uke, alle dager på Eliteleieren avsluttes med kamper og oppfølging av den enkelte dommer. 
  • Kurs og samlinger for Veiledere, Dommerkontakter / Klubbdommeransvarlige og Regionsansvarlige avholdes ikke regelmessig. NIHF kaller deltakerne direkte når disse kursene avholdes.

image88ex.png