Norsk Ishockey / 2022 / NIHF lanserer ny rekrutteringsstrategi
Foto: Brian McHattie
Foto: Brian McHattie

NIHF lanserer ny rekrutteringsstrategi

Rekruttering er det viktigste enkeltstående grepet en klubb kan gjøre for å sikre vekst og utvikling, både på og utenfor isen.

For at en klubb skal kunne opprettholde sitt aktivitetstilbud over tid, er rekruttering av nye barn hvert år vesentlig. 

Derfor har Norges Ishockeyforbund den siste tiden jobbet med utviklingen av en ny rekrutteringsstrategi, som skal være til hjelp for klubbene i deres arbeid lokalt. 

Rekrutteringsstrategi

 

Vi vet at det for mange finnes en terskel for å oppsøke ukjente idretter, og for ishockey kan denne terskelen oppleves som ekstra høy. Man har kanskje liten eller ingen erfaring fra sporten, kan lite om utstyret som trengs, har lest at det er dyrt og hørt at ishallen er kald.

Vår oppgave blir derfor å senke denne terskelen, gjennom god informasjon på forhånd, og et trygt og godt første møte.

Når barna først inntar isen, er det meste gjort. Der møter de utdannede instruktører, og trygge, motiverende voksne som ser hvert enkelt barn. Gjennom å lære grunnleggende ferdigheter vil barna oppleve både mestring og læring, noe som skaper trivsel og motivasjon til å komme igjen neste gang.


Foto: Goran Rokolj

NIHFs rekrutteringsstrategi skisserer hva som skal til for å iverksette en suksessfull rekrutteringsplan lokalt. Erfaringene den er basert på, er hentet fra miljøer med vellykket rekrutteringsarbeid, både i inn- og utland.

Strategien er bygget opp stegvis, for å illustrere en hensiktsmessig rekkefølge i rekrutteringsarbeidet.

Steg 1 - Målsetning og konkretisering

Steg 2 - Statusanalyse og kartlegging av potensial

Steg 3 - Planlegging

Steg 4 - Gjennomføring

Steg 5 - Evaluering og videreutvikling

Videre har vi samlet en rekke maler og instrukser, blant annet et forslag til årshjul, utstyrsguide til målvakter, samt utkast til relevante stillingsinstrukser. Disse er generelle, og er ment som et utgangspunkt der hver enkelt klubb kan vurdere å gjøre sine lokale tilpasninger.


Mal for hvordan et årshjul for rekruttering kan se ut.

Vellykket rekrutteringsarbeid gjør seg ikke selv, det krever hardt og strukturert arbeid over tid. Vi håper denne rekrutteringsstrategien vil kunne være et nyttig verktøy for klubbene våre, som vil hjelpe de med å lykkes i sitt arbeid lokalt.

Lykke til!

Trenger din klubb hjelp med det sportslige? Ta en titt i vår langsiktige spillerutviklingsplan. En retningsgivende modell som skal sørge for god alders- og nivåtilpasset trening, gjennom tips til treningsplanlegging, øvelsesbank med videoer, relevant fagstoff m.m.